mediapool.bg Ти си това, което четеш

Издирваните за взривяването на банкомати са се "притеснили" от полицията

МВР иска да проверява полицаите за употреба на наркотици
11:29 | 11 ноември 2017 | 4 коментара

Тримата издирвани от МВР

МВР ангажира стотици полицаи и дронове в спецакцията за залавянето на група, заподозряна в кражбата на пари от банкомати, но до този момент е арестуван само един от четиримата издирвани. В събота главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че безпрецедентната операция на МВР е накарала останалите трима да се “притеснят“.

“Издирваните за взривяването на банкомат в Сапарева баня са опасни. Лицата са ясни, уточнени са. Фактът, че знаят, че ги издирваме и не се предават, означава, че по някакъв начин са притеснени и имат съпричастност към извършените престъпления, в които ги обвинявам. Смятаме, че са опасни”, заяви Маринов пред Нова телевизия.

Той разказа, че всеки един от групата е имал точно определена роля – един взривява, един взима касетите с пари, шофьор и един човек, който осигурява периметър с оглед ранно предупреждение за опасност.

“Хубаво е, че задържахме автомобила с всички веществени доказателства. Колегите се справиха отлично. Не смятам, че тези лица са изпуснати, въпрос на време е да бъдат хванати”, каза Маринов.

Според МВР тази група стои зад повече от 4 взривени банкомата в последно време. Миналата година също е хваната такава група от 2-ма души. Единият от тях преди няколко дни е катастрофирал с мотор и е починал, другият обаче все още е в ареста. 

Главният секретар на МВР коментира и проблемите с полицаите, които имат връзки с престъпния свят. Според Маринов проблемът ще се задълбочава.

“Искаме промяна в Закона, която да позволи да извършваме тестове на полицаите дали употребяват наркотици”, каза главният секретар.

Още по темата
Още от България