Издирваното от полицията в Поморие момиченце бе открито мъртво

Седемгодишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца, която изчезна в четвъртък следобед в Поморие, бе открита мъртва от полицията към 19 часа в петък на тавана в блока, където е семейното жилище. Информацията бе потвърдена от МВР, като бе съобщено, че повече информация ще бъде дадена от Окръжната прокуратура в Бургас.

Арестувана е една жена, на която е повдигнато обвинение за жестокото престъпление. От полицията не дават повече информация коя е жената, нито как е умъртвено детето.

Александра е ученичка в първи клас и учи в училище "Иван Вазов". Тя не се е прибрала след края на учебните занятия в четвъртък, въпреки че родителите по принцип подписват декларация, че детето само не може се прибира от училище, а трябва да бъде взето от възрастен.

След като родителите подали сигнал, ме детето е изчезнало, от полицията започнали издирване.Разпитани били родителите, както и целият педагогически състав на училището, роднини, съседи и познати. Целия ден в петък продължи издирването. На всички пътища, извеждащи от Поморие, имаше патрули, които проверяват щателно всяка кола.

Около обед в петък барети нахлуха в хотел "Лагун" в града и направиха тараш на всички помещения. От полицията не обясниха за какво е била акцията, подозренията са, че е работено по сигнал, че там се намира момиченцето. Неофициалната информация е, че собственикът на хотела Веселин Тошев е възможно да е длъжник на бащата на детето Веселин Тодоров. След като стана известно, че детето е мъртво, първите версии бяха, че убийството е извършено от жената и тъщата на Тошев. Това обаче не бе потвърдено, а арестуваната жена не е една от двете сочени преди това жени.

Бащата на Арександра - 55-годишният Тодоров е добре известен в града. Той е родом от него. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на ликвидни имоти край морето. Бил е собственик и на заложна къща. През 2010 г. е арестуван за лихварство заедно със свои приближени, сред които е бил и големият му син Методи (27 години).

Освен огромните лихви (между 10 и 20% месечно), които начислявал на отпусканите заеми, неговите хора отвличали нередовните длъжници и ги обработвали жестоко, докато не осигурят дължимите пари, твърдят разследващи. Въпреки делото Тодоров не е осъждан. Имотите и големият му автопарк обаче остава запорирани вече четвърта година във връзка с разследването срещу него.

Затова първите съмнения бяха, че малката му дъщеря може да е отвлечена с цел откуп или за отмъщение от засегнато лице.

Споделяне

Още по темата

Още от България