Издирват се двама изчезнали французи след потъването на кораб в Гърция

Издирват се двама изчезнали французи след потъването на кораб в Гърция

Двама френски туристи, които са били на борда на гръцкия кораб за круизи “Морски диамант”, са изчезнали след евакуацията на 1 600-те пасажери и екипажа. Корабът, който преди ден се натъкна на вулканичен риф близо до средиземноморския остров Санторини, в петък потъна.

Група водолази е пристигнала на мястото на инцидента, за да провери дали 45-годишен французин и дъщеря му не са останали в каютата си.

В четвъртък корабът, плаващ под гръцки флаг, подаде сигнал за тревога. Пасажери разказаха пред ББС, че тричасовата евакуация е преминала спокойно. Плавателният съд е потънал 15 часа след инцидента.

От министерството на търговското корабоплаване по-късно обявиха, че сред евакуираните пасажери липсват Жан-Кристоф Ален и 16-годишната му дъщеря Мод.

В спасителната операция участва флотилия от търговски кораби, шест морски хеликоптера и различни рибарски корабчета.  

Пасажерите бяха отведени до пристанище Пирея, за където е пътувал “Морски диамант”.

На борда е имало 1200 пасажери, повечето от които германци и американци, както и около 20 британци, каза представител на кипърската фирма, която оперира кораба. Другите 400 души са екипаж. 

Съпругата и синът на изчезналия французин са били горната палуба по време на инцидента, а мъжът и дъщерята били в каютата.

Пред гръцкия министър на туризма жената разказала как след удара на кораба каютата ѝ започнала да се пълни с вода. Тя не била сигурна дали дъщеря ѝ и съпругът ѝ са успели да напуснат каютата и разказала, че самата тя едва успяла да излезе.

Споделяне

Още от Балкани