Изгонен от ДПС депутат подари джип на избирател

Депутатът Гюнай Хюсмен, който преди месец бе изключен от парламентарната група на ДПС и в момента е независим народен представител, поради джип на избирателите си в Исперих благодарение на които влезе в парламента.

Автомобилът "Рейндж Роувър" (Range Rover) бил разигран чрез томбола за Нова година. Късметът се усмихнал на Ниргюл Мустафа, която във вторник получи ключовете за луксозния джип. Ниргюл няма книжка, но съпругът и Бехчет зае мястото зад волана, съобщи БГНЕС.

В края на ноември Гюнай Хюсмен и колегата му Муса Палев бяха изключени от парламентарната група на ДПС заради "неспазване на джентълменското споразумение кандидатите за народни представители да не се възползват от преференциалния вот", по думите на лидера на ДПС Лютви Местан.

Хюсмен твърди, че изборът му не бил случайност или грешка, а имал 12 хиляди подписа в своя подкрепа, която не е показвал, за да не става скандал.

По време на кампанията преди предсрочните избори през октомври, осмият в листата на ДПС в Разград Гюнай Хюсмен обещал на активистите от ДПС в община Исперих, че ако стане депутат, с първите две заплати ще купи джип и ще го подари на един от тях.

Средната депутатска заплата е 2500 лева. Дори и умножени по две, тези пари не стигат за "Рейндж Роувър".

В томболата са участвали 150 души - селски кметове, председатели на местните съвети на ДПС, членове на секционни комисии, застъпници.

Най-младият кмет в Исперихско - Ариф Васви от Къпиновци изтеглил името на 44-годишната чистачка в кметството на село Бърдоква.

Хюсмен раздал и утешителни награди за още четирима от най-активните, работили на кампанията на ДПС в Исперихско - три бутилки шампанско и една уиски, съобщи Дарик радио.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?