Изгониха Божидар Димитров от обществено обсъждане за "Пловдивския Дисниленд"

Божидар Димитров. Сн. БГНЕС

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров е бил изгонен от общественото обсъждане на проекта за изграждане на "Цитаделата на Одриса" върху археологическия комплекс Небет тепе в Пловдив, съобщи в петък сайтът "Под тепето".

Той напуснал залата, но не заради освирквания, а заради аплодисментите, с които десетки гости на събитието не му позволиха да се изкаже, допълва медията.

Проектът предвижда надграждане на съществуващата в момента крепостна стена на Небет тепе. Така тя ще порасне с 8 метра над съществуващите в момента метър и половина. Авторът арх. Юлий Фърков е предвидил и 14-метрова кула. Критиците на проекта го наричат бутафория и "Пловдивския Дисниленд". Според тях проблемът е, че няма данни предложените нови елементи да са съществували.

Божидар Димитров пристигнал като защитник на проекта. След като чул острите критики от залата, той избухнал и започнал да обижда изказалите се преди него. Тогава залата започнала да го освирква, допълва информацията Клуб Z.

Димитров опитал да продължи, но чул скандирания "Довиждане" и "Наздраве". Следващите няколко опита на Димитров да се изкаже били посрещнати с шумни ръкопляскания. Малко по-късно той се отказал и напуснал залата.

Общественото обсъждане било организирано от кмета на града Иван Тотев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?