Изгоря колата на журналист от Червен бряг (видео)

Христо Гешов

В понеделник рано сутринта е изгоряла колата на журналиста от Червен бряг Христо Гешов, който е кандидат-депутат от партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Автомобилът бил в гараж до дома му. Малко след 5 часа сутринта Гешов и майка му са чули гърмежи. Те видели от прозорците на постройката да излизат пламъци. Автомобилът е изгорял напълно. Сериозни са и щетите по гаража.

Говорителят на плевенската полиция съобщи, че е започнало разследване.

"След всички битки, които съм водил и разследванията, които съм правил, доживях някой да се опитва да запали къщата ми и то броени дни, след като информирах, че ще съм народен представител", казва Христо Гешов.

През месец май 2019 година Гешов обяви, че е бил задържан и убеждаван от двама неизвестни мъже да премахне разследването си за незаконното ВиК в Троян от сайта на врачанската медия "Зов нюз", както и от youtube. Пред Mediapool Гешов обясни, че е бил освободен, след като публикацията е била свалена.

Година по-рано Гешов беше пребит в Червен бряг, но извършителите остават неизвестни. Преди нападението той беше пуснал материал, уличавайки в злоупотреби местните власти по програмата "Топъл обяд". Нейната цел да е осигурява храна на бедни хора.

Случаят попадна в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света, както и в доклада на "Репортери без граници". 

Христо Гешов получи наградата на Съюза на българските журналисти за 2018 г. за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес за предаването си "На прицел".

Споделяне

Още от България