Изгоря салон за мебели в Русе

Салон за мебели в центъра на Русе е горял в неделя вечерта, съобщиха от областната дирекция на МВР в града. Огънят е обхванал цялото помещение от 400 кв. м., нанасяйки щети и на паркирани два автомобила пред търговския обект.

По време на гасенето на стихията е пострадал пожарникар, ударен от откъс9нал се климатик.

Сигналът за инцидента е подаден в 19.14 часа в неделя, като полицейската информация е за мебелен магазин на площад "Дунав". Там се намира обект на фирма "Голд Аполо".

Огънят се бил разпрострял върху цялата търговска площ, което наложило включването на трети противопожарен автомобил. Евакуирани били мъж и жена от сградата, в която се намират основно офиси на фирми. Те са без наранявания.

При овладяване на ситуацията се наложило прекъсване на електрозахранването и газоснабдяването към обекта, за да се обезопаси работата на пожарникарите. Все пак един от тях пострадва, след като климатик се откача от втория етаж на мястото на произшествието и удря огнебореца.

Той е транспортиран от екип на Спешна помощ до русенската болница с натъртване гръбначния стълб и фрактура на пръст на лява ръка.

Споделяне

Още от България