Изготвя се парцеларен план за строежа на част от магистрала Русе – Велико Търново

Проектира се ново кръгово кръстовище за асеновградския кв. "Долни Воден"

Изготвя се парцеларен план за строежа на част от магистрала Русе – Велико Търново

Изготвя се парцеларен план за строителството на магистралата Русе – Велико Търново за участъка Русе – Бяла и обходен път на град Бяла, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

Изработването на проекта за плана на 76-километровата отсечка е възложено на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Съгласно заданието за проектиране ще се засегнат землища на градовете Русе и Мартен и селата Николово, Басарбово в община Русе, селата от община Иваново - Красен, Божичен, Иваново и Тръстеник, град Две Могили, селата Екзарх Йосиф и Обретеник в община Борово, селата Ценово, Белцов, Пиперково и Долна Студена в община Ценово, а в община Бяла селата Стърмен, Полско Косово и Пейчиново и град Бяла.

В изпълнение на разпоредбите на Закона за устройство на територията, при изработването на ПУП-ПП ще се извършат и инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания.

Автомагистрала Русе – Велико Търново е сред приоритетните обекти за осигуряване на транзитния трафик по трансевропейския транспортен коридор № 9 и международен път Е85 в границите на България.

Изграждането ѝ ще доведе до подобряване на функционирането и стандарта на транспортно обслужване на международния и вътрешен трафик, обезопасяване на пътуващите и живущите по направлението.

Кръгово кръстовище за кв. "Долни Воден" в Асеновград

Пътната агенция ще изработи и изменение на проект на ПУП-ПП и за изграждане на кръгово кръстовище при км 23+020 на главен път Пловдив - Асеновград, което да улесни влизащите и излизащите автомобили от кв. "Долни Воден" на Асеновград, съобщиха още от регионалното министерство.

В момента главният път се уширява и реконструира основно с европейски средства от оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

В хода на изпълнение на строителните дейности правителството реши да бъдат изработени нови технически решения с цел улесняване на гражданите и индустриалните предприятия, което налага и промени в проекта.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?