"Изиджет" приземи самолетите си заради коронавируса

"Изиджет" приземи самолетите си заради коронавируса

Британската авиокомпания "Изиджет" (Easyjet) е поредният международен превозвач, който ще спре всичките си полети заради пандемията от коронавируса, информира ДПА.

В съобщението си компанията не посочва дата за възобновяване на полетите, тъй като това зависи от ситуацията и ограниченията, наложени от различните страни.

"Изиджет" започна миналата седмица приземяването на повечето си самолети.

Днес съобщи, че са извършени 650 спасителни полети, с които са прибрани над 45 000 клиенти, последният от които е бил в неделя.

"Ще продължим да работим с правителствени органи за извършването на допълнителни спасителни полети, ако бъдат поискани", посочват от "Изиджет".

Компанията уверява инвеститорите си, че финансите ѝ са силни и че е постигнала споразумение да плаща на кабинния си персонал 80 процента от заплатите за два месеца от сряда.

Повечето международни полети вече са забранени заради разпространението на коронавируса, регистриран за първи път в Китай в края на 2019 г.

Заразата се разпространи бързо по света, като в момента епицентърът е в Европа. За сега Covid-19 е отнел живота на над 30 000 души.

Авиокомпаниите "Куонтас" (Qantas) и "Етихад" (Etihad) също изцяло спряха полетите си. Други, като турските авиолинии, ги редуцираха силно.

Споделяне

Още от Бизнес