Изключеният от ДПС Хюсмен: Има подписка в моя подкрепа, но няма да я покажа

Изключеният от ДПС Хюсмен: Има подписка в моя подкрепа, но няма да я покажа

Депутатът Гюнай Хюсмен, който беше изключен от парламентарната група на ДПС, твърди, че избирането му за депутат не е било случайност или грешка от страна на избирателите. Хюсмен, както и колегата му Муса Палев, бяха изключени с мотива, че са се възползвали от преференциалния вот, но след това не са се отказали от депутатските си места, каквато била първоначалната уговорка.

Гюнай Хюсмен заяви в неделя пред БНР, че в негова защита като депутат вече има събрана подписка.

"Над 12 хиляди подписа са събрали в моя подкрепа, но аз никъде не съм я показвал, няма и да я покажа тази подписка, защото смятам, че не е редно да правим такива скандали или нещо подобно от този законов акт – изборите", коментира той.

Хюсмен и Палев няма да напуснат парламента и стават независими депутати.

Въпреки че е освободен и като председател на ДПС-Исперих, Гюнай Хюсмен повтори, че остава верен член на партията, както и че в парламента ще гласува като народен представител от ДПС.

"Оставам си член и то верен член на ДПС, ако евентуално не ме изключат и от там.
Това, която стана в Разградска област е осъзнат вот, не случаен вот, не е грешен вот, мога да ви го потвърдя и абсолютно законно е това, което се случи на изборите. Категорично не съм агитирал да се гласува за мен. Имам запис на всички събрания, на които съм присъствал, на всички срещи с кметове на населени места, навсякъде съм заявявал да не се гласува преференциално", коментира той.

Гюнай Хюсмен, който е земеделски производител, не вярва, че създалата се ситуация ще навреди на бизнеса му: "И нямам никакви притеснения, за какво трябва да се притеснявам, никой от ДПС не идва да ми изкара тракторите, или пък някой от ДПС да ми дава пет лев, тегля кредити, работя си през деня, нямам притеснения, никакви притеснения нямам, за какво трябва да се притеснявам".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?