Изкуството на Борисов и Станишев ще бъде пуснато за продан

Бойко Борисов рисува - сн. списание "Lovestyle"

Картини, които са наченати лично от премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Сергей Станишев, ще бъдат пуснати за продажба с благотворителна цел в кампанията "Големите за малките". Целта е подпомагане на талантливите български деца.

Заложбите на Борисов в областта на изобразителното изкуство намериха признание преди повече от година, когато министърът на културата Вежди Рашидов каза, че виждал премиера да рисува хубави скици, особено на заседанията на Министерски съвет и затова допуска възможността Бойко Борисов да развие талант като Пикасо или Гоген.

По време на благотворителната кампания Борисов и Станишев, заедно с още десетина български знаменитости, ще играят ролята на гост-художници. Те ще имат задача да започнат картина с няколко щриха, а италианският художник абстакционист Албино Питти ще довърши идеите им с изразните средства на своя стил.

Картините ще бъдат изложени за първи път в рамките на предпремиерата на кампанията на 31 януари (четвъртък) в Галерия за модерно изкуство. "Големите за малките” ще продължи два месеца, като през това време всеки ще има възможност да закупи през мрежата на Eventim и Office 1 репродукция на всяка една от картините, нарисувани от Албино Питти и гост-художниците.

В края на кампанията ще бъде изтеглена томбола, в която един от закупилите репродукция ще спечели оригинална картина на Албино Питти, а петима ще получат възможността за лична среща на кафе с някой от гост-художниците. Албино Питти ще дари 60% от приходите от продадените картини и репродукции на фондация "Димитър Бербатов”, която подпомага талантливи български децата.

Освен Бойко Борисов и Сергей Станишев в кампанията ще участват борецът Александър Томов, хирургът Александър Чирков, Божидар Искренов – Гиби, Боян Радев, Валя Балканска, Васил Найденов, Гала, космонавтът Георги Иванов, Даниел Боримиров, самият Димитър Бербатов, Желю Желев, Иван Абаджиев, Илиана Раева, Йордан Йовчев, Недялко Йорданов, Нешка Робева, Ники Кънчев, сестри Малееви, Слави Трифонов, Станка Златева, Стефан Данаилов, Стефка Костадинова, Стоянка Мутафова и Христо Стоичков.

Споделяне

Още от