Изкуството превзема Созопол на 31 август

Изкуството превзема Созопол на 31 август

34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония ще представи над 70 културни събития, съобщават организаторите. От 31 август до 8 септември изкуството ще завладее Созопол, а билетите, включително и Златният пропуск, който осигурява достъп до всички събития, могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

За седма година в срещите "Цената на успеха" за своя път в изкуството ще разкажат писателят Георги Господинов и художникът Греди Асса, а модератор на срещите ще е Георги Лозанов, аниматорът, плакатист и дизайнер Теодор Ушев, като в срещата ще участва и режисьорът Владимир Люцканов с модератор Божидар Манов. Мястото на събитието е Sound Cafe/Yacht Club на 2, 3, 5 септември от 11 часа, входът е свободен.

"Книжната Аполония" събира известни издателства за трета поредна година. Избрани творби и автори ще представят ИК Жанет 45, Издателство Сиела, Колибри, Хермес и други.

Вече близо 20 години "Детската Аполония", организирана от фондация "Аполония" и сдружение "Духовно огледало" дава възможност на млади български таланти да изразят себе си в областта на приложното изкуство, фотографията, музиката и хореографията.)

Още в първия ден на фестивала музикалната програма ще бъде стартира с концерт на Младежката филхарминя "София, който е подкрепен от програма Еразъм+.

Очаква се на 8 септември, в последния ден на културната проява, фестивалът да бъде закрит от легендарната група ФСБ, които честват 40 години от създаването на групата.

Сред останалите акценти в програмата са изпълненията на Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, Jeremy?, както и актьорските изяви на Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.

Споделяне

Още от Общество