Излъгани с имоти британци ще протестират в Банско

Излъгани с имоти британци ще протестират в Банско

Британски инвеститори, похарчили милиони британски лири за апартаменти в българския ски-курорт Банско, обвиниха местна фирма за недвижимо имущество в незаконно присвояване на сградата и отказ да бъдат допуснати в нея, пише вестник "Мейл он сънди", цитиран в неделя от БТА.

Около 70 британски семейства са платили общо над 6 милиона паунда за апартаментите преди две години.

Британците планират да се съберат следващия месец в Банско с искане да бъдат допуснати в хотелския комплекс "Четири сезона". Те са закупили апартаментите чрез британската фирма "Рокарч естейтс", която е базирана в Лондон и осигурява български имоти за британски граждани. От "Рокарч" обаче твърдят, че са били излъгани от българския си бизнес-партньор.

"Мейл он сънди" пише, че бизнес-дама от българската фирма "Зеком" и нейният директор Роман Романов били продали 29 апартамента, басейн, СПА център, ресторант, конферентна зала и 30 места за паркиране с фалшиви документи. При пълната неяснота около собствеността на комплекса сега не могат да се изготвят документи за собственост и британците са били спрени от бодигардове, наети от фирма "Зеком".

Случаят е внесен в български съд, като се очаква решение следващия месец, твърди вестникът.

Когато британските инвеститори се оплакали, че не получават достъп до апартаментите Романов им писал: "Всички въпроси ще се решават според българския закон. А това означава само едно - Бог да ви е на помощ!", съобщава "Мейл он сънди".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?