Изложение "Открий Америка" в НДК представя възможности за туризъм и учене в САЩ

Посолството на САЩ и Американската търговска камара ще бъдат домакини на изложението "Открий Америка", което ще се проведе на 7 март 2013 г., четвъртък, в НДК с цел популяризиране в България на възможностите на пътуване, туризъм и образование в САЩ, съобщиха от посолството на САЩ у нас.

Събитието ще се състои в зала 6 на НДК от 9.30 до 18 часа, като входът е свободен. В 11 часа посланик Рийс ще открие официално изложението заедно с президента на Американската търговска камара Питър Литгоу.

Посетителите ще научат повече за възможностите за пътуване и обучение в САЩ, както и ще могат да присъстват на интерактивни информационни семинари, които ще се провеждат през целия ден в зала 1.7 на втория етаж на НДК. Ще бъде осигурен симултанен превод.

В 14 часа ще се проведе среща с Дебора Кембъл, генерален консул на САЩ, а в 15 часа Българо-американската комисия "Фулбрайт" ще проведе консултативна среща за възможностите за обучение в САЩ.

В 16 часа Емили Уолмън, помощник издател на Lonely Planet за Северна и Южна Америка ще изнесе лекция на тема: "Тайните на нискобюджетното пътуване в САЩ". На тези, които се интересуват от нискобюджетните пътувания, но живеят извън София, ще бъде дадена възможност да зададат въпроси на Емили Уолман през фейсбук страницата на Посолството на САЩ на 8 март, петък.

Посетителите на изложението ще имат възможност и да се регистрират за спечелване на няколко награди, включително безплатен билет до САЩ и обратно, предоставен от Турските авиолинии. Печалбите ще бъдат обявени в 17.30 часа като не е задължително тези, които са се регистрирали, да присъстват на обявяването.

Сред участниците в изложението са Austrian Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines, Premier Tours, Vakanzia.bg, Contitrans M, Integral, Orange Education, Usit Colours, Viking, и ZIP Travel.

Ще има представители и от Консулския отдел към Посолството на САЩ, Търговската служба на САЩ, Земеделската служба на САЩ, Американската търговска камара и Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт".

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?