Измамен полицай стреля по шеф на финансова пирамида

Полицаят от Четвърто РПУ Емил Петров направи опит да се самоубие след като простреля 34-годишният Иво Димитров от Бургас, един от шефовете на финансовата пирамида "Проксима" в столичния ресторант "Градина" вчера, съобщи Би Ти Ви. Според шефа на РДВР-Бургас ген. Красимир Петров, простреляният е участвал във финансовата пирамида "Галакси" и е бивш полицай.

Причина за инцидента вероятно са междуличностни отношения и финансови интереси, свързани с пирамиди, каза по-рано министърът на вътрешните работи Георги Петканов, цитиран от БТА. По думите му полицаят е действал с предумисъл и затова е носил служебното си оръжие.

Столичният полицай е прострелял Димитров в ресторант "Градина" в столичния жк "Слатина", взел няколко плика с пари и излязъл от ресторанта. Друг полицай от КАТ, също член на "Проксима", тръгнал след него и се опитал да го спре със стрелба, но уцелил само таксиметровия автомобил.

Част от служителите на действащата финансова пирамида "Проксима" са действащи служители на МВР, припомни Би Ти Ви. Според разследващи, "Проксима" е създадена от бивши полицаи с цел неправомерно облагодетелстване. В края на миналата година Икономическа полиция, а по-късно и Националната следствена служба, започнаха разследване на дейността на пирамидата. Обвиненията са за пране на пари и измами в особено големи размери.

Димитров е настанен в Университетска болница "Царица Йоанна" с огнестрелни рани в главата, корема и дясната ръка. Той е с опасност за живота и вече е претърпял две операции.

21-годишният Емил Петров е настанен в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" и е в тежко състояние, съобщи МВР. Той е с огнестрелни рани в главата и гръбначния стълб, каза за БТА директорът на института д-р Спас Спасков. По думите му пациентът е в кома, на командно дишане. Емил вече е опериран и му предстои втора операция.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?