Измамени с пари родилки издадоха износ на наши бебета в Гърция

Канал за продажба на български бебета в Гърция, издаден от родилки, прецакани с пари от трафикантите, са разследвали цяла година служители на Районното звено за борба с организираната престъпност в Сливен. Това стана ясно на пресконференция, дадена в четвъртък от Районната дирекция на вътрешните работи в града на сините камъни.

Документирани са вече седем случая, при които жени от ромския квартал от града са родили в Гърция и са дали децата си за осиновяване. Те предприемали тази стъпка срещу обещанието на двама души от Сливен, че ще получат 5000 евро, за да дадат пеленачетата си на гръцки семейства за осиновяване. Бременните в 6-7 месец жени, някои от които вече многодетни майки, заминавали за южната ни съседка съвсем легално. Там за тях се грижели докато им дойде терминът за раждане, след което децата били предавани на новите им родители. Срещу бебета си обаче жените не получили цялата обещана сума от трафикантите, което ги накарало да се жалват в полицията

Материалите от разследването са предадени на национална служба "Гранична полиция". От РДВР-Сливен казаха, че се разследват и други подобни канали.

Споделяне

Още от България