Измамник събирал пари от името на Зорка Първанова

Полицията е разкрила "изобретателен измамник рецидивист", събирал пари от името на съпругата на президента – Зорка Първанова, съобщи пресцентърът на МВР.

Първият сигнал за престъпната дейност бил получен още на 15 август 2008 г. В жалба до столичната полиция директорката на “Напоителни системи” ЕАД разказала, че на служебния телефон се обадила жена, която се представила за сътрудник на съпругата на президента. Обяснила, че от фондацията ѝ се събират помощи за болен. Директорката на “Напоителни системи” била помолена да помогне с 300 лева и тя своевременно се отзовала. Впоследствие разбрала, че е жертва на измама и алармирала полицията.

В хода на разследването се изяснило, че по същия начин, чрез използване на името на Зорка Първанова, са правени опити да бъдат въведени в заблуждение и служители на други големи фирми и организации. Исканите суми за благотворителност били все около 300 лева.

"След упорита работа разследващите установили самоличността на измамника – С.С., на 29 години, осъждан осем пъти за измами, извършени в София, Разград и Шумен. Разкрили, че той действал сам, без съучастници. По телефона си преправял гласа, за да звучи като жена и се представял с женски имена. За разговорите използвал предплатени карти на мобилни оператори или се обаждал от Булфон автомати", съобщиха от МВР.

29-годишният е задържан на 20 януари в Стара Загора.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?