Изненадващи победители в алпийската комбинация при мъжете

Сандро Вилета

Двайсет и осем годишният швейцарец Сандро Вилета, който в досегашната си кариера няма никакви особени успехи, изненадващо спечели олимпийската титла в суперкомбинацията в алпийските ски.

Вилета завърши спускането на 14-то място на 1,64 секунди от лидера Шетил Янсруд от Норвегия. Той обаче се спусна перфектно в слалома и стигна до златния медал.с общо време 2:45.20.

Втори завърши ветеранът от Хърватия Ивица Костелич. Сребърният медал е успех за 34-годишния скиор, но вероятно и известно разочарование, че отново не стигна до олимпийска титла. Той имаше отлични шансове за това, след като имаше преднина от 0,71 пред Вилета след спускането. Така Костелич на трета поредна Олимпиада е втори в суперкомбинацията.

Изненадващо бронзът отиде при италианецът Кристоф Инерхофер, който е специалист в скоростните дисциплини.

Победителят в първия манш, норвежецът Янсруд финишира четвърти. Пети завърши словакът Адам Зампа, който даде най-добро време в слалома и направи феноменален скок напред от 22 места. Олимпийският шампион от Ванкувър в същата дисциплина Боде Милър от САЩ завърши шести.

Провалиха се лидерът в Световната купа Аксел Лунд Свиндал и действащият световен шампион в комбинацията Тед Лигети, останали на осмо и дванадесето място.

Никола Чонгаров завърши 24-ти от 35 финиширали, а сънародникът му Георги Георгиев отпадна в слалома.

Споделяне

Още от Спорт