Изнесени приемни за кадастрални услуги в районните администрации на София

Изнесени приемни за кадастрални услуги в районните администрации на София

В 24-те столични районни администрации ще бъдат разкрити изнесени офиси за предоставяне на кадастрални услуги. Целта е по-бързо и качествено обслужване на гражданите. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова и районните кметове.

Към момента за четири района – "Нови Искър", "Надежда", "Люлин" и "Подуяне", има подписани споразумения за създаване на изнесени работни места. Предстои подписване на такова и за район "Илинден", каза Нанков.

За 21 от столичните райони кадастралната карта е готова. Работи се по създаването на такава за районите "Слатина", "Студентски" и "Лозенец", информира регионалният министър.

Той уточни, че до петък ще бъде ясна концепцията относно това как ще се оформят процедурно, юридически и финансово отношенията между страните по създаването на изнесените работни места.

Услуги в областта на кадастъра могат да бъдат заявявани и получавани чрез портала, който е част от интернет страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като 13 от 15-те услуги са безплатни за гражданите, напомни Нанков.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?