Изнудвачите студенти по медицина осъдени на година и десет месеца затвор

Пазарджишкият районен съд осъди студентите по медицина Ангел Добрев и Веселин Грозев на година и десет месеца лишаване от свобода. В края на октомври миналата година двамата бяха задържани, след като стана ясно, че са изнудвали семейство за 200 000 лева.

Дни преди задържането им единият от студентите отишъл в дома на жертвите, представил се лекар и казал на 21-годишната Кристина Бързакова, че подлежи на задължителна безплатна имунизация.

Тя се съгласила и малко след извършване на "имунизацията", майка ѝ получила по мобилния си телефон съобщения, че на дъщеря ѝ е инжектирана отрова и, ако желае да я спаси, трябва да закупи няколко "златни кода" на стойност 200 хил. лева. Бързакова и Добрев са били в близки отношения, тъй като наскоро тя му е станала кума.

Съдът постанови двамата изнудвачи да платят и глоба в полза на държавата – по 2600 лева. Заради упражняването на лекарска професия без правоспособност, двамата са осъдени на пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес за 2 години, срещи с пробационните служби за същия срок и 320 часа безвъзмезден труд в полза на държавата.

Споделяне

Още от България