Изоставен багаж затвори метростанция "Софийски университет"

Изоставен багаж затвори метростанция "Софийски университет"

Заради изоставен багаж метростанция "Софийски университет "Климент Охридски" бе затворена около 11 часа в понеделник и влаковете не спираха на нея в продължение на около половин час. Приблизително по същото време, по същата причина бе отклонено движението на трамвайни линии 3, 8 и 10 на площад Възраждане, съобщиха от Столи5чната община.

Полицията в столичното метро отцепи станцията заради оставена чанта, в която се оказало, че има канцеларски материали, а по-късно собственикът ѝ се появил. Изоставеният куфар в трамвайната мотриса пък се оказа празен и движението покрай площада бе нормализирано.

По-късно пред журналисти главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че почти ежедневно се работи по сигнал за оставен без надзор багаж. Според него, заради зачестилите атентати, чувствителността на гражданите се е засилила.

Маринов не изключи някои от сигналите да изпробват реакцията на българските служби, но декларира, че въпреки това нито един от сигналите няма да бъде подценен. Според него, напълно случайно е, че днешните два сигнала са дошли по едно и също време.

Главният секретар на МВР увери, че няма промяна в оперативната ситуация в страната и в сила остава код жълто, който беше въведен след последните атентати в Манчестър и Лондон.

Споделяне

Още от България