Изостря се битката между "Сименс" и "Дженерал Електрик" за "Алстом"

Продължава наддаването за придобиване на енергийните активи на френската група "Алстом" (Alstom), предаде Франс прес.

 

След като в четвъртък американският конгломерат "Дженерал Електрик" (General Electric) подобри офертата си, германският концерн "Сименс" (Siemens) и японският "Мицубиши хеви индъстрис" (Mitsubishi Heavy Industries) също представиха подобрена оферта за някои от дейностите на Алстом.

 

Офертата в брой е увеличена от 1.2 на 8.2 милиарда евро, а оценката на енергийната дейност на "Алстом" нараства с 400 милиона евро до обща стойност от 14.6 милиарда евро. Това се казва в съвместно комюнике на двете компании.

 

"Сименс" предлага освен това "съвместно предприятие в управлението на мобилността, включваща дейностите за жп сигнализация". Германският консорциум предлага 400 милиона евро повече или 4.3 милиарда евро за производството на газови турбини на "Алстом", а "Мицубиши" ще поеме 40 процента от съвместен холдинг с "Алстом", който ще оглавява дейността за производство на парни турбини, за енергийни мрежи и за хидравлични турбини. Новата архитектура се изразява в инвестиция на 3.9 милиарда евро спрямо предложените по-рано 3.1 милиарда.

 

В четвъртък "Дженерал Електрик" предложи да създаде три съвместни дружества с френската група "Алстом", като обеща да ги разположи във Франция.

 

В подобрената оферта за закупуване на енергийните дейности на "Алстом" за 12.35 милиарда евро в брой, американският конгломерат предлага да отстъпи на френската група дейността си за жп сигнализация.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?