Изпълнителният директор на "Балкан ер тур" сменен заради липса на висше образование

Мотивите, с които бе освободена Любка Манова от поста изпълнителен директор на "Балкан ер тур", са липсата на образователен и професионален ценз, съобщава министерството на транспорта и съобщенията.

Разпоредба на Министерския съвет, заложена в т. 46 от протокол Нр. 50 гласи, че представителите на държавата в органите за управление и контрол трябва да имат необходимия образователен и професионален ценз - висше образование /бакалавър или магистър/ или легтитимна диплома от чужбина.

Днес за финансов директор на "Балкан ер тур" е назначен Светлин Димитров. Това е станало със заповед на новия изпълнителен директор на компанията Филип Алексиев, който смени на този пост Любка Манова.

Новият финансов директор е работил години като експерт по финансови анализи в холдинг "Развитие и индустрия". Преди това Димитров е бил финансов експерт във финансова индустриална група "РЕЙ холдинг".

Очаква се в близките дни ръководството на авиокомпанията да огласи лятното си разписание, което влиза в сила от 1 април.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?