Изпълнителният директор на Самсунг Електроникс се разделя с компанията

Изпълнителният директор на Самсунг Електроникс се разделя с компанията

Главният изпълнителен директор на южно корейската корпорация "Самсунг" - Куон Оу-Хюн подаде оставка, съобщи сайтът techcrunch.com. Това се случва, след като в петък Самсунг направи оптимистично изявление относно очакваните резултати за последните месеци на годината. Няколко часа по-късно оставката на лидера е факт, а мотивът, посочен от Куон Оу-Хюн е "безпрецедентна вътрешна криза".

Въпреки успешните резултати, компанията имаше трудна година, що се отнася до ръководния екип. През август вицепрезидентът на Самсунг Ли Джае-Йон , който се очакваше да замени болния си баща като председател на борда на директорите, бе осъден на пет години затвор. Той бе признат за виновен в множество престъпления: подкуп, присвояване, изтичане и укриване на капитали и лъжесвидетелство.

В обръщение към служителите Куон, който работи за компанията в продължение на 32 години, пише, че оставката му е "решение, което отдавна обмислях". "Това не беше лесно, но чувствам, че вече не мога да го отхвърля. Тъй като се сблъскваме с безпрецедентна вътрешна криза, вярвам, че е дошло времето да започнем отново, с нов дух и младо лидерство, за да отговорим по-добре на предизвикателствата на бързо променящата се ИТ индустрия ", мотивира се той.

Независимо от разместванията на върха, Samsung прогнозира оперативна печалба от около 14.5 трилиона южнокорейски вона (12.8 милиарда долара). Тази сума е сериозно увеличение спрямо 5.2 трилиона, отчетени през същия период на 2016 г. Резултатите имат своето обяснение и то е свързано с проблемите около фаблета Галакси Ноут 7, регистрирани след миналогодишната премиера на продукта.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес