Изпратено е предложението за дисциплинарно уволнение на прокурор

Севлиевската прокуратура е изпратила до Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за дисциплинарно уволнение на прокурорката, явила се пияна на работа. Това съобщиха в четвъртък от Габровската окръжна прокуратура.

Дисциплинарната проверка по случая е завършила и материалите ще постъпят във ВСС чрез Главната прокуратура. Към преписката са приложени документи, които удостоверяват резултатите от направения на прокурорката алкохолен тест, изправността на техническото средство, датата и часа, когато е направено тестването, информираха от прокуратурата.

Предложението за дисциплинарно уволнение е с мотиви за уронване престижа на съдебната власт и за нарушаване на Кодекса за професионална етика на прокурорите.

На 2 април 38-годишната районна прокурорка от Севлиевската прокуратура отишла на работа във видимо нетрезво състояние. Изследването с алкотест "Дрегер", направено с нейно съгласие, отчело 3,24 промила алкохол в кръвта.

Магистратът работи от шест години в Севлиевската районна прокуратура. По неофициална информация след инцидента тя е излязла в болнични.

Споделяне

Още от България