Изпуснал управлението шофьор прегази хора в Рио де Жанейро

Бебе загина, 15 души са ранени, няма данни инцидентът на Копакабана да е умишлен

Сн. ЕПА/БГНЕС

Кола се вряза с висока скорост в хората, излезли на вечерна разходка по крайбрежната алея на известния плаж Копакабана в Рио де Жанейро, убивайки 8-месечно бебе. Ранени са още 15 души.

Пострадалите пешеходци лежаха на алеята, а картината напомняше на скорошните терористичните атаки с превозни средства, които покосиха пешеходци в различни части на Европа, предаде агенция "Ройтерс".

Няма данни инцидентът на най-прочутия бразилски плаж да е умишлен.

Местните медии информират, че шофьорът – 41-годишният Антонио Алмейда, който избяга от мястото на инцидента, но бързо беше арестуван, е съобщил, че е имал епилепичен припадък. В колата му е било открито лекарство за епилепсия.

Офицер от местното полицейско управление е потвърдил смъртта на бебето пред агенцията и е съобщил, че още 15 души се намират в болница. Той не е знаел дали информацията за епилепсията на шофьора е потвърдена.

Колата на Алмейда е заседнала в пясъка на плажа Копакабана. Цялата ѝ предна част е деформирана.

Крайбрежната алея на Копакабана е сред любимите дестинации за лятна разходка на жителите на Рио и на гостите на града, които започнаха да пристигат в него преди карнавалните празници следващия месец.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?