Израел е нападнал от въздуха цели в Сирия

Обама: Все още няма да изпращаме войници

Израел е нападнал от въздуха цели в Сирия

Израел е извършил въздушно нападение в Сирия през последните дни, съобщи Си Ен Ен в събота.

САЩ и западните разузнавателни агенции твърдят, че израелски военен самолет е ударил цели на територията на Сирия, обобщава бТВ.

Предполага се, че самолетът е изстрелял ракети към наземни цели на територията на Сирия, без да навлиза в сирийското въздушно пространство.

В отговор на разследването на Си Ен Ен израелската страна коментира, че би направила „каквото е необходимо", за да спре трансфера на сирийски оръжия към терористични групи.

Междувременно Американският президент Барак Обама заяви, че няма да изпраща американски сухопътни войски в Сирия, но САЩ ще продължат натиска, докато се установи дали сирийското правителството е използвало химическо оръжие срещу народа си.

„Не обсъждаме възможността американски войници да бъдат изпратени в Сирия за провеждане на сухопътна операция. На този етап не планираме действия във връзка с появилите се в последно време съобщения за евентуалната употреба на химическо оръжие от режима на Башар Асад", заяви Обама.

"Необходим е внимателен анализ на ситуацията и на постъпващите непрекъснато сигнали, за да се убедим в достоверността им. Ако обаче информацията за възможна употреба на химическо оръжие от страна на режима се потвърди, правилата на играта се променят", отбеляза Обама.

Обама по-рано предупреди сирийските власти, че употребата на химическо оръжие в гражданския конфликт е абсолютно недопустима. Американският президент подчерта, че ако химическо оръжие все пак бъде използвано, позицията на САЩ за ненамеса в Сирия може да се промени.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?