Израел има сигнал за готвен терористичен акт срещу пътнически самолет

Силите за сигурност в Израел са приведени в повишена степен на готовност, тъй като има сериозни основания да се смята, че се готви голям терористичен акт, чиято мишена е израелски пътнически самолет, предаде израелската информационна агенция МИГНюз, съобщи БТА.

В последно време от оперативни източници постъпва все по-голям поток от съобщения за терористични актове срещу израелски и международни пътнически самолети, посочва агенцията.

Едновременно с това започнаха да постъпват жалби от сътрудници на израелските наземни служби на летища в чужбина, че пътници демонстративно ги фотографират.

Според високопоставени източници от израелското разузнаване, цитирани от МИГНюз, в подготовката за терористични актове са замесени членове на "Бригадата Ал Кудс" - подразделение за специални операции на иранския корпус революционни гвардейци и на ливанската ислямистка организация Хизбула.

Засега организаторите на предполагаемата серия от зрелищни терористични нападения съсредоточават вниманието си върху събиране на оперативна информация и планиране.

Във връзка с повишеното ниво на опасност от терористични нападения е усилена охраната на израелски високопоставени лица, дипломати, военни и бивши ръководители на специалните служби, посочва МИГНюз.

Споделяне

Още от Свят