Ирански генерал предупреди:

Израел рано или късно ще нападне Иран, но ще унищожим евреите

Израел рано или късно ще нападне Иран, но ще унищожим евреите

Израел рано или късно ще нападне Иран, но арабите са готови да посрещнат атаката и да унищожат еврейската държава.

Това обяви в събота командващият Корпуса на гвардейците на ислямската революция (Пасдаран) ген. Мохамад Али Джафари, цитиран от Франс прес.

"Този раков тумор - Израел, смята да започне война срещу нас. Не знаем обаче кога. Те вече смятат, че войната е единственият начин да се изправят срещу нас, но са толкова глупави, че господарите им (САЩ - бел. на АФП) би трябвало да ги спрат", добави генерал Джафари.

"Ако започнат агресивни действия, това ще предизвика гибелта им", заяви още комадващият Пасдаран.

Ислямската "революция напредва бързо към своите цели, нещо непоносимо за тях. И в крайна сметка те ще ни наложат военна ситуация", но Иран със сигурност ще победи, смята военачалникът, цитиран от БТА.

Според ген. Джафари предстоящата война е различна от тази между Иран и Ирак между 1980 и 1988 г., но Техеран трябва да използва натрупания тогава опит в отбраната.

Израел неведнъж е заплашвал да нанесе удари по ядрените обекти на Иран, ако санкциите и дипломатическите усилия не убедят Техеран да прекрати оспорваната си ядрена дейност.

В петък Иран предупреди еврейската държава и нейния съюзник САЩ да не предприемат никакви нападения и увери, че ще ги очаква незабавен отговор, добавя АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят