Израел регистрира рекордните нови 1758 случая с коронавирус за 24 часа

Израел регистрира рекордните нови 1758 случая с коронавирус за 24 часа

Рекордно е увеличаването на новозаразените с коронавирус за вчерашното денонощие в Израел - 1758 случая, съобщи днес израелското здравно министерство, цитирано от ДПА.

Ако увеличаването на случаите на база 24 часа продължи да расте през следващите дни, може да бъде наложена национална карантина. Досега в Израел са били потвърдени 44 563 носителя на вируса, от които 20 068 са се възстановили, над 200 човека са в тежко състояние и 377 души са починали.

В средата на май броят на новите инфекции за денонощие спадна до долния диапазон на двуцифрените числа. Но след рязкото отменяне на ограничителните мерки от края на май бройката рязко нарасна.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху бе хвален за справянето с първата вълна от разпространението на заразата, но е критикуван все повече заради действията му през втората вълна. Снощи Нетаняху обяви, че предстои изплащане на еднократна парична помощ на всички граждани, за да се облекчи ситуацията им, създадена заради пандемията. Мярката трябва да бъде одобрена от правителството и парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?