Израел с най-големия брой нови случаи на коронавирус от почти два месеца

Израел с най-големия брой нови случаи на коронавирус от почти два месеца

Израел съобщи днес за 299 нови случая на коронавирус, което е най-големият брой заразявания за едно денонощие в страната от почти два месеца, предаде ДПА.

Според здравното министерство досега в Израел са регистрирани общо 19 637 заразявания с коронавирус. Възстановили са се 15 459 пациенти, а 303 са умрели.

Израел има сравнително ниско ниво на заразяване с коронавирус и особено малка смъртност. Случаите на Covid-19 обаче започнаха да се увеличават, откакто страната значително облекчи ограничителните мерки.

Миналия месец броят на новите заразявания на ден намаля до четири, но през последните седмици започна последователно да се увеличава, след като страната стана доста по-отворена, а голяма част от населението изпадна в успокоение.

Парламентът поднови снощи извънредните мерки като носенето на защитни маски на обществени места.

Миналия месец Израел отново отвори училищата, но впоследствие много от тях затвориха заради нарастване на случаите на коронавирус сред учениците и учителите.

Страната бързо наложи строга карантина в средата на март, но и бързо я отмени - училищата отново отвориха на 17 май, а след десетина дни същото направиха хотелите, басейните и ресторантите.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Колко време давате на новия парламент?