Израел въвежда 14-дневна карантина за всички, пристигащи в страната

Бенямин Нетаняху

Израел ще изисква от всеки, пристигащ от чужбина, да се постави сам под 14-дневна карантина, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от Ройтерс.

Мярката, която първоначално ще важи за период от две седмици, е част от усилията на Израел за превенция срещу разпространението на коронавируса.

"Всеки, който пристига в Израел от чужбина, ще бъде поставен под 14-дневна карантина. Това е трудно решение, но е от изключителна важност за опазване на общественото здраве, а общественото здраве е на първо място", заяви Нетаняху.

За израелските граждани изискването влиза в сила незабавно, а за чужденците - от четвъртък. Те ще бъдат пускани в страната, ако могат да докажат, че има къде да се изолират.

Израел взе едни от най-сериозните предпазни мерки срещу коронавируса, като наложи домашна карантина на посетители от много азиатски и европейски страни. Това значително затрудни пътуванията и търговията и се очаква сериозно да пострада туристическият сектор.

По последни данни в Израел има 42 души, заразени с коронавируса. Вестник "Джерузалем пост" пише, че в момента повече от 25 хиляди граждани на Израел са под двуседмична карантина.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?