Израел започва да ваксинира и хората на възраст от 35 години нагоре

Израел започва да ваксинира и хората на възраст от 35 години нагоре

Израел съобщи днес, че разширява ваксинационната кампания срещу Covid-19, като тя вече ще обхваща и хората на възраст на и над 35 години, предаде Асошиейтед прес, като се позова на здравните власти.

Генералният директор на израелското министерство на здравеопазването Хези Леви каза, че ваксини за добавената група хора ще са на разположение от утре.

Агресивната стратегия на Израел има за цел до пролетта цялото население да бъде имунизирано срещу причиняваното от новия коронавирус заболяване и властите са на път да я постигнат. Досега са ваксинирани над една четвърт от 9,3-те милиона жители на страната, отбелязва АП.

Израел обаче e също една от развитите държави, отчитащи най-високо равнище на заразените, с по около 8000 нови случая на денонощие. Основна причина за това е, че ултраортодоксалното население пренебрегва правилата за безопасност и влиза в сблъсъци с полицията, когато тя се опитва да ги наложи.

Страната се намира в трети локдаун в опит да спре разпространението на вируса. Тази седмица мерките бяха затегнати със спирането на почти всички полети от и до израелското международно летище.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус