Израел затяга още повече карантината

Израел затяга още повече карантината

Правителството на Израел реши да затегне въведените преди близо седмица карантинни мерки заради продължаващото нарастване на броя на новите заразени с коронавируса, предаде ДПА.

От утре в 11 ч. по Гринуич за две седмици ще бъдат затворени синагогите, освен за празнуването на Йом Кипур в неделя вечерта и понеделник, и само отраслите от първостепенно значение ще продължат да работят.

Демонстрациите и молитвите на открито ще са ограничени до 20 души и на не повече от 1 км от дома на съответния човек. Общественият транспорт ще се движи на по-голям интервал.

Професионалните спортни събития се прекратяват, освен международните.

Необходимо е тези мерки да бъдат утвърдени от парламента по-късно днес. Властите трябва да се произнесат и за затварянето на международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив.

Израел е една от страните с най-голям дневен ръст на заразените с коронавируса в последните седмици. Вчера бяха потвърдени 6808 нови случая - почти колкото регистрирания ден по-рано рекорд от 6950.

Критиците на премиера Бенямин Нетаняху го обвиниха, че затяга рестрикциите, за да отслаби редовните седмични протести пред дома му в Ерусалим, на които се изразява недоволство и срещу предприетите от него мерки срещу епидемията.

Споделяне

Още от Коронавирус