Израел: Жалко е, че в България има партиен лидер и член на НС фигура като Волен Сидеров

Израел: Жалко е, че в България има партиен лидер и член на НС фигура като Волен Сидеров
"Жалко е, че прогресивна и цивилизована страна като България има за лидер на партия и член на парламента фигура като Волен Сидеров". Това заявиха от посолството на Израел във връзка с телевизионно интервю на лидера на "Атака".

В неделя в предаването "На четири очи" по Нова телевизия Сидеров посочи, че подсъдимият бивш съветник в ДАНС Петров е имал някакви връзки с израелското посолство, но по-скоро те са свързани с една дейност, за която сега го съдят - проституция. “Г-н Петров е бил много услужлив, този сектор му е бил, така, подопечен, както стана ясно, и това е, така, една от връзките му с това посолство и с тази посока. Той имаше връзки и с други представители на Израел, които тука бяха уличени в измама, между другото, след това, след години. . .”, заяви Сидеров.

От посолството на Израел посочват, че не са изненадани от "духа, речника, поведението и темите, които вълнуват г-н Сидеров".

"Лидерът на "Атака" е доказал достатъчно последователно своите расистки, антисемитски и антиизраелски нагласи, както и че не пропуска възможността "да открие факти" и "прикривани истини", които отговарят добре на неговите схващания, теории за конспирации и твърдения за участието на евреите или Израел в големите злини по света", посочват от посолството.

"Посолството на Държавата Израел се надява и иска да вярва, че българският народ е способен на правилна преценка и умее да прави добре разлика между фобии и реалности", се казва още в съобщението.

Споделяне

Още от България