Израелската армия нанесе удари по мишени на Хамас след експлозии по границата с Газа

Израелската армия нанесе удари по мишени на Хамас след експлозии по границата с Газа

Израелската армия подложи на обстрел с танкове позиции на Хамас в ивицата Газа, след като военните съобщиха, че по оградата по границата между Израел и ивицата са били детонирани неуточнен брой взривни устройства, предаде ДПА.

Няма данни за пострадали при израелските удари, както и за ранени израелски войници, заявиха говорител на министерството на здравеопазването в Газа и израелската армия.

Спорадичните сблъсъци по границата между Израел и Газа зачестиха, откакто американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за израелска столица, предизвиквайки гняв сред палестинците.

Хамас не пое отговорност за взривните устройства. По-малки въоръжени групировки и отцепили се от Хамас фракции, действащи в ивицата Газа извършват подобни нападения.

Миналия месец четирима израелски войници бяха ранени при експлозия на взривно устройство на граничната ограда, а Израел отвърна с масирани бомбардировки срещу мишени на Хамас.

През 2007 г. палестинското движение Хамас, което за САЩ, ЕС и Израел е терористична организация, завзе властта в ивицата Газа.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?