Израелски гражданин е сред тежко ранените в Берлин, съпругата му и италианка се издирват

Израелски гражданин е сред тежко ранените в Берлин, съпругата му и италианка се издирват

Сред тежко ранените при снощния терористичен акт на коледен базар в Берлин има израелски гражданин, съобщи външното министерство на страната, цитирано от местни медии. Той е на 60 г. и се казва Рами Елкаям.

В момента пострадалият израелец е в интензивното отделение на една от болниците в германската столица. След направената му операция няма опасност за живота му. Там е бил посетен от равина на еврейската общност в Берлин Ехуд Тайхтел.

Уточняват се сведенията за съпругата на пострадалия. Засега тя се води безследно изчезнала. Известно е, че двамата са излезли заедно от хотела си в Берлин снощи, а после не са се върнали там.

Според германските власти при снощния терористичен акт са загинали 12 души, а в болниците са постъпили 48 пострадали. Някои от тях са в тежко състояние.

Досега са идентифицирани седем от 12-те жертви, предаде ДПА. Смята се, че първата жертва, полският шофьор на камиона, е бил застрелян в кабината. Според германски медии има основание да се мисли, че е бил и намушкан.

Другите шест жертви са германски граждани, каза полицията. Имената им не се съобщават заради семействата и близките им.

Семейството на италианката Фабриция ди Лоренцо, която работела в Берлин, съобщи, че тя е изчезнала. Телефонът ѝ е бил намерен на мястото на нападението. Брат ѝ, който заминал веднага за Берлин, смятал, че тя е сред убитите от нападателя.

Споделяне

Още от Европа

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?