Израелски удари в Газа в отговор на запалителни балони над южен Израел

Израелски удари в Газа в отговор на запалителни балони над южен Израел

Израелски изтребители удариха военен обект на радикалната палестинска групировка "Хамас" в ивицата Газа късно снощи, в отговор на изпращането от там на запалителни балони към южен Израел в продължение на няколко дни, съобщи ДПА, като се позовава на местни медии.

Най-малко три ракети били изстреляни по тренировъчен лагер, съобщи базираното в Газа радио "Кудс", цитирайки източници от силите за сигурност. Според министерството на здравеопазването в Газа няма пострадали в резултат на нападението.

Израелски военен говорител заяви, че по военни обекти в ивицата Газа са нанесени въздушни удари в отговор на десетките балони с експлозиви, изпращани от палестински активисти към южен Израел.

Израелските удари, които продължават от три дни, бяха предприети часове след като високопоставена делегация на египетското разузнаване се срещна с представители на Хамас. Лидерите на Хамас заявиха, че на преговорите с египтяните били обсъдени намаляването на напрежението с Израел в ивицата Газа и постигането на помирение между Хамас и движението Фатах на палестинския президент Махмуд Абас.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят