Израелските дипломати стачкуват за заплати като в Мосад

Израелските дипломати прекъснаха всякакви връзки с екипите на Мосад, след като премиерът Бенямин Нетаняху помоли разузнавателната служба да подготви негово пътуване зад граница заради стачката на външно министерство, съобщи ДПА.

Говорител на израелското посолство в Атина заяви, че членовете на дипломатическата мисия няма да съдействат в подготовката на посещението на Нетаняху в Гърция, което трябва да започне в понеделник.

Служителите на израелското външно министерство стачкуват с искания заплатите и бонусите им да се изравнят с тези на служителите на Мосад.

Говорителят на синдиката на служителите във външното министерство Ханан Годер обяви, че стачката е законна и че е "недопустимо" премиерът да използва Мосад - агенция, която трябва да се занимава с проблеми на сигурността и която пряко му е подчинена - за да пречупи протеста на дипломатите.

Според Годер близо 100 израелски мисии по света няма да оказват съдействие и да сътрудничат с агенти на Мосад. Изключения щели да се правят единствено "когато става дума за живот или смърт".

Споделяне

Още от Свят