Израелско-палестинска среща е анулирана заради убийството на трима палестинци

Израелско-палестинска среща е анулирана заради убийството на трима палестинци

Предвидената за днес среща в Ерихон на Западния бряг между израелски и палестински преговарящи, бе анулирана след убийството на трима палестинци от израелски войници в бежански лагер, предаде Франс прес.

"Предвидената за днес среща в Ерихон бе отменена след престъплението на Израел в лагера Каландия" близо до Ерусалим, заяви пожелал анонимност палестински представител.

Трима палестинци бяха убити, а около 20 са ранени при сблъсъци с израелски войници на Западния бряг, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Според палестински медицински източник загиналите са убити от огнестрелни оръжия. Сблъсъците са станали близо до Каландия рано тази сутрин.

Според говорител на израелската гранична полиция войските изпълнявали операция по залавяне на заподозрян терорист, когато над 1500 палестинци излезли на улицата и ги нападнали с коктейли "Молотов" и камъни.

Говорителят заяви, че войските са използвали муниции за борба с безредици - този термин обикновено обозначава гумени куршуми и сълзотворен газ. Той заяви, че няма информация за употреба на бойни муниции, нито за убити палестинци.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят