Изследване: Ползването на обществения транспорт може да доведе до нова вълна на Covid-19

Изследване: Ползването на обществения транспорт може да доведе до нова вълна на Covid-19

Завръщането на ползвателите на обществения транспорт вероятно ще доведе до нова вълна на епидемията, става ясно от ново научно изследване, цитирано от британския в. "Индипендънт".

Изследването на Съсекския университет показва, че спадът на употребата на обществения транспорт е основната причина за овладяването на епидемията от коронавируса във Великобритания - следователно, по-голямата му употреба крие риска от втора вълна на случаи на заразяване.

Учените отправиха предупреждението на фона на кадрите с препълнените влакове на метрото и автобуси в Лондон след призива на британския премиер Борис Джонсън колкото е възможно повече хора да се завърнат на работните си места.

Скупчени във влаковете на метрото или наслаждавайки се на преоткритата си свобода на игрищата за голф, британците започнаха вчера бавния процес по завръщане към работата и към забавленията, описва ситуацията в. "Таймс".

В Лондон пътуващите с обществения транспорт се наредиха на опашки, за да се качат на препълнените влакове на метрото и да отидат на работа. Любителите на голфа, които от седмици не бяха стъпвали в клубовете си, резервираха всяко място, до което можеха да се доберат, отбелязва британското издание.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?