Извадена е втората черна кутия на египетския самолет

Извадена е втората черна кутия на египетския самолет

Извадена е втората черна кутия на египетския самолет, паднал на 19 май в Средиземно море, съобщи египетската разследваща комисия в петък, цитирана от световните агенции.

Устройството, записващо техническите параметри на полета, беше извадено на множество парчета, но издирващите екипи са успели да намерят най-важната част, в която се съдържа паметта му, посочва комюникето, ден след като от водата беше извадена първата кутия, записваща разговорите в пилотската кабина.

Тя също бе на парчета, но следователите подчертаха, че паметта ѝ е съхранена.

Ръководителят на египетското разследване Айман ел Мокадем каза, че тя е отнесена в пристанищния град Александрия, откъдето ще бъде изпратена в Кайро, за да могат египетски и френски експерти заедно с представители на европейския самолетостроител "Еърбъс" да анализират данните.

"В зависимост от това какво ще се разчете, ще можем да разберем какво точно се е случило", каза консултантът по въздухоплаване Жан Сера.

Черната кутия, регистрираща разговорите в пилотската кабина, представлява магнетофон с до два часа запис - гласовете на командира на полета и втория пилот, комуникацията между пилотската кабина, ръководителя на кабинния състав и стюардесите и стюардите, както и околните шумове в самолета.

Самолетът на авиокомпания "Иджипт еър" изчезна над Средиземно море в полет от Париж за Кайро. Загинаха всичките 66 души в него, включително 40 египтяни и 15 французи, припомня АФП.

Споделяне

Още от Свят