Извадено е тяло от останките на самолета на Емилиано Сала

В Дорсет бе транспортирано намереното сред отломките тяло

Тяло е било извадено от отломките на самолета, който катастрофира с футболиста Емилиано Сала и пилота Дейвид Иботсън на борда, предаде ББС в четвъртък.

Семействата на двамата мъже са информирани, че тялото е извадено от останките на машината на дъното на морето край британския остров Гърнзи по "възможно най-почтителния начин", съобщиха от Бюрото за разследване на въздушни инциденти. То е транспортирано до най-близкото пристанище в Дорсет

От полицията в Дорсет съобщиха, че тялото е предадено за аутопсия и се води разследване за изясняване причината за смъртта.

Все още не е ясно дали загиналият е 28-годишният аржентински нападател или 59-годишният пилот,  управлявал частния самолет, с който Сала пътуваше от френския град Нант за Кардиф, където трябваше да се присъедини към уелския футболен клуб след рекорден трансфер от 15 млн. паунда. Предстои идентификация.

Самолетът "Пайпър Малибу" изчезна от радарите на 21 януари, официалното издирване на самолета бе прекратено на 24 януари, но бе подновено след като семейството на Сала осигури чрез дарения 324 хил. паунда за частна акция. В нея се върна и Бюрото за разследване на въздушни инциденти и със сонари бе претърсен регион от 4 квадратни мили. Засечените останки бяха проучени от подводен апарат, управляван дистанционно. Направен от устройството видеозапис разкри номера на самолета и бе видяно тялото.

Първо са предприети действия по изваждането на тялото, отделно от отломките на самолета, за да се запази максимално.

Заради лошото време останките на машината засега остават на дъното на Ла Манша 

Сала не успя да запише нито един мач с фланелката на "Кардиф". Неговият трансфер бе на рекордна за уелския клуб сума, но "Нант" така и не получи първата вноска по договора от 6 млн. паунда. Макар властите да обявиха футболиста за мъртъв, от "Кардиф" твърдят, че искат да приключи разследването.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят