Извънредно положение в щата Вирджиния след кървавата трагедия

Извънредно положение в щата Вирджиния след кървавата трагедия
Губернаторът на щата Вирджиния Тим Кейн въведе извънредно положение в щата след трагедията в понеделник в Технологичния университет в Блексбърг, когато при стрелба загинаха 32 души и самият нападател, който се самоуби, предадоха агенциите във вторник.

Марката трябва да даде възможност на губернатора да задейства допълнителни ресурси за преодоляване на последиците от инцидента в университета.

Полицията вече е установила самоличността на убиеца, но засега неговото име няма да се съобщава. Представители на правоохранителните органи, близки до разследването, съобщават, че установяването на самоличността на нападателя е отнело няколко часа, защото у него не са били намерени никакви документи, а застрелвайки се в главата той бил обезобразил лицето си.

Според свидетели нападателят имал азиатска външност, на възраст около 20 години. Още не се знае дали той е бил студент във Вирджинския технически университет. Не са ясни и мотивите за престъплението. Пак по данни на очевидци,преди да открие стрелбата, младежът е разговарял със студентка, която обвинявал в изневяра. Момичето и пазачът на общежитието, който се намесил в спора, станали първите жертви на стрелеца, пише “Дейли мирър”. Тази версия официално не е потвърдена.

Според изданието ръководството на учебното заведение е получило информацията за застреляните двама души в общежитието и скрилият се след това убиец на територията на университета, но не обявило тревога и не прекратило учебните занятия. Два часа след събитията в общежитието, младежът влязъл в една от аудиториите, където се провеждало занятие и открил стрелба в помещението.

С различна степен на раните са минимум 29 души, най-тежко пострадалите 15 остават в болницата на щата. Лекарите оценяват състоянието на трима от тях като критично.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?