Извънредно се отчитат останалите без парно източни квартали на София

Извънредно се отчитат останалите без парно източни квартали на София

"Топлофикация София" е започнала в понеделник извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички сгради в топлорайон "София Изток", които бяха засегнати от поредицата аварии по топлопреносната мрежа в столицата през миналата седмица, съобщиха от дружеството.

Следващите няколко дни служители на компанията ще посетят всяка сграда и в присъствието на упълномощено лице, домоуправител или на представител от етажната собственост ще извършат междинен отчет на топломера.

Отчетниците, които извършват тази процедура ежемесечно, ще снемат данните от топломера с преносим терминал. Така се предотвратява възможността за техническа грешка при отчитане и прехвърляне на показанията в базата данни на дружеството. Във всяка абонатна станция има специален картон, в който се отразяват посещенията на техниците от "Топлофикация София", отчетите и където представителят на етажната собственост, присъствал на отчитането, се подписва.

Общинското дружество призова представителите на етажната собственост да присъстват на извънредния отчет.

То също така уточни, че не е подавало заявление за повишаване на цената на топлоенергията във връзка с информациите за поскъпване на парното и топлата вода заради прогнозираното от "Булгаргаз" увеличение на цената на природния газ от 1 април с близо 33 на сто.

При повишение на цената на газа с повече от 5 процента Комисията за енергийно и водно регулиране има нормативно право да променя и тарифите на топлофикационните дружества за произвежданата от топлинна и електрическа енергия.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес