Извършителят на нападението в Манчестър може би има психически проблеми

Извършителят на нападението в Манчестър може би има психически проблеми

Извършителят на нападението с нож на гара в британския град Манчестър може би страда от психично заболяване, показа преглед от медицински лица, предаде Ройтерс, цитирайки полицията на Манчестър.

Продължава следствието за престъпление, свързано с тероризъм. 25-годишният извършител намушка трима души с нож на 31 декември миналата година. Полицията обискира адрес в района на Чийтъм Хил.

По-рано силите на реда заявиха, че разследването се води от експерти по борба с тероризма, но "подхождат без предубеждение" към случая. След това обаче началникът на местната полиция Йън Хопкинс съобщи, че случаят вече се разглежда като разследване, свързано с тероризъм. Според информации, публикувани в британски медии, нападателят е крещял "Аллах" по време на атаката.

Няма данни, че в нападението са замесени и други лица, но разследването все още не е установило дали нападателят е действал сам, се казва в изявление на полицията.

При нападението бяха ранени мъж и жена на възраст между 50 и 60 години. Те са получили прободни рани в стомаха и лицата. Освен това един полицай беше ранен в рамото и по-късно беше изписан от болницата. Двамата мирни граждани обаче ще останат под лекарско наблюдение още известно време.

Още по темата
Още от Европа

Ще си купува ли бизнесът партии, ако парламентът му разреши да ги финансира, както предлагат ГЕРБ и ДПС?