Известни диригенти и солисти за 90-ия сезон на Софийската филхармония

Сн. Софийска филхармония

Световноизвестни диригенти и солисти ще музицират със Софийската филхармония от септември 2018 до юни 2019 г. Концертната програма за новия сезон е разделена на 14 концертни цикъла.

Билетите за концертите са в продажба, а през август се предлагат и пакетни билети с отстъпка от 20%, съобщиха от филхармонията.

Концертните цикли на Софийска филхармония са тематични.

Сезонът се открива на 27 септември с концерт на виртуоза на цигулката Вадим Репин. Концертът е част от цикъла "Големите симфонии I". Репин е известен като детето-чудо на цигулката. Той свири на най-престижните сцени, с най добрите музиканти и диригенти. Графикът му е запълнен с години напред и се променя само при изключителни случаи.

В София цигуларят ще представи Концерт за цигулка и оркестър No 1 на Шостакович, както и Симфония No 9 "Из Новия свят" на Дворжак. Диригент ще е маестро Найден Тодоров.

В програмата на филхармонията е още концерт с участието на легендарния пианист Паул Бадура-Скода, който и на 90 години продължава да изнася концерти. Той ще излезе на софийска сцена на 14 октомври и ще свири под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. В програмата за участието му са Концерт за пиано и оркестър К491 от В. А. Моцарт и "Кармина бурана" от Карл Орф.

За 15 ноември е предвиден концерт на пианистите Людмил Ангелов, Виктория Василенко, Марко Скиаво и Серджо Маркеджани.

На 14 декември диригентът Емил Табаков и цигуларят Минчо Минчев излизат на сцената на Зала 1 на НДК с концерт в рамките на Новогодишния музикален фестивал. Компания в този концерт им прави не по-малко виртуозният контрабасист Рик Стотийн.

Пълната програма за концертите на Софийската филхармония може да се намери на страницата на културната институция и в официалния ѝ профил във Фейсбук.

Споделяне

Още от Общество