Изявление на старши-треньора и мениджър на ПФК ЦСКА Стойчо Младенов

"Решението на ръководството на ЦСКА да не приеме мотивираната ми оставка за мен и колегите ми означава само, че отново ни е гласувано пълно доверие да продължим работата си.

Същевременно съм длъжен да заявя:

1. Оставката ми не бе някакъв личен емоционален изблик и не съм имал и нямам никакво намерение по този начин да проверявам съществува ли или не доверие на ръководителите на клуба към мен и моите колеги. Бих желал подадената и след това отхвърлена оставка да не се свързва по какъвто и да е начин с отминали или предстоящи важни вътрешни и международни срещи на отбора.

2. Възприел съм своя договор като строго професионално задължение с всички произтичащи от това отговорности и отнасящи се за селекцията, подготовката и представянето на ЦСКА в шампионата на България и европейските турнири.

3. Потвърждавам казаното от мен по редица други поводи: желая да работя в обстановка на доверие с ръководството на ЦСКА, вярвам в качествата на колегите си в треньорския щаб и във възможностите на отбора. Старая се да предавам това доверие на футболистите и настоявам то да бъде взаимно по цялата верига от президент на клуб до отделен играч. Знам, че само така ЦСКА би могъл да печели победи на терена, титли, авторитет и слава и да оправдава вложените от мажоритарния собственик на клуба средства.

4. Готов съм да изслушам мнения и да приема критики, отнасящи се за всичко, свързано с отбора на ЦСКА, стига мненията и критиките да са обективни и аргументирани, да са подкрепени с факти, които доказват къде греша аз, колегите или футболистите.

С това изявление нямам намерение да предизвиквам полемика и не търся отговор на нито един от поставените въпроси. Правя го за повече яснота около случая с оставката ми. И наистина бих съжалявал, ако съм провалил нечии планове за превръщането ми в псевдомедиен герой от първите вестникарски страници, накичен с прякори, само заради това, че съм си позволил да защитя себе си и отбора от груби публични нападки и обидни сравнения.

Подпис: Стойчо Младенов

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?