"К енд К електроникс" свали цените за декодери за бедните при втория търг

От понеделник тръгва раздаването на ваучерите на 86 000 социално слаби

"К енд К електроникс" свали цените за декодери за бедните при втория търг

Само две компании – държавната "Български пощи" и "К енд К електроникс", зад която стоят фирми свързани с банкера Цветан Василев, бяха допуснати до отваряне на ценовите оферти за доставка на декодери на 86 000 социално слаби от регионите Югозападен, Югоизточен и Северен централен. Това съобщиха от Министерството на транспорта в петък.

 

"Български пощи" предлагат цена за обслужване 0.8 % от стойността на продадените устройства. Тази цена ще покрива обработката на ваучера за предоставяне на декодер, осигуряването на продавач-консултант във всеки областен град, който да разяснява на социално слабите кое е подходящото за техния приемник устройство и как да го свържат, макар вече за тв рекламата "Как да го свържа бе, младеж?" бяха отпуснати 17.5 млн. лв.

 

Оферираните от пощите цени за декодери са 36.12 лв. без ДДС за ефирна телевизия, за спътникова – 25.71 лв. без ДДС и за кабелна – 40.85 лв.

 

Държавната компания не участва в първия търг за доставка на декодери за другите три региона – Южен централен, Северозападен и Североизточен.

 

"К и К електроникс" са оферирали цена за обслужване 1% от стойността на продадените декодери. Цените на устройствата са съответно за ефирна телевизия – 32.92 лв. без ДДС, за спътникова – 28.25 лв. без ДДС и за кабелна – 24.92 лв. без ДДС.

 

"К и К електроникс", която е собственик на веригата магазини "Техномаркет", спечели търга за доставка на декодери за Северозападния регион. Тогава тя даде цени от 32.91 лв. за декодер за ефирна телевизия, 46.58 лв. - за спътникова и 41.58 лв. за кабелна без ДДС.

 

Офертата на "Зора М.М.С." за Югоизточния регион не беше допусната до отварянето на ценовите предложения заради пропуски в техническата част на офертата, уточниха от транспортното министерство.

 

Коя от двете фирми ще раздава регионите ще стане ясно анализ на офертите, е посочено в съобщението на Министерството на транспорта.

 

Доставчикът на декодери най-вероятно ще бъде избран още в понеделник, стана ясно от думите на министъра на транспорта Данаил Папазов. В сряда след заседанието на правителството той обяви, че от понеделник социално слабите в трите региона ще могат да си вземат ваучерите и след това да отидат в магазините, за да получат устройствата си.

 

Заради забавеното раздаване на декодерите за социално слабите, правителството удължи срока за изключване на аналоговия сигнал за радиоразпръскване от 1 септември до 1 ноември.

 

В някои части на София обаче от 16 август не се лови аналогова телевизия. Според министър Папазов причината е заради смяна на ретранслатори от "НУРТС България", която е собственост на фирми, свързани с банкера Цветан Василев.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?