К. Радев прави охранителна фирма в БТК

До 10 дни ДПС ще уточни с коалиционния си партньор НДСВ как точно да се разпредели бюджетния излишък за тази година, съобщи във вторник зам.председателят Емел Етем след заседание на Централното оперативно бюро на партията.

От движението бяха категорични, че разпределението на бюджетния излишък следва да бъде заслуга и отговорност на коалиционните партньори в управлението, общ коалиционен продукт, а не само решение на една партия, каквато критика отправи през уикенда към НДСВ президентът Първанов. В същото време Етем подчерта, че НДСВ са отправили предложение към коалиционния си партньор как да се изхарчи излишъка.

От ДПС оспориха критиките на Първанов, че парламентът, а не правителството, трябва да разпределя излишъка. Добър или лош, законът дава право на правителството да разпределя бюджетния излишък, посочи другият зам.шеф на движението Лютви Местан, но допълни, че с нарастването на излишъка става все по-актуален въпросът дали това положение не трябва да се промени.

Местан открои съвпадение между предлаганите от НДСВ области за допълнително финансиране и приоритетите на ДПС. Партията на Ахмед Доган отново акцентира върху заделянето на достатъчно средства за инфраструктурата на малките населени места - пътища, ВиК мрежи и др.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?